Infrafűtés a pánikrendelőben

Az infrasugarak pozitív élettani hatásai

infrafűtés pánikrendelőElektromos energiát hőenergiává alakító álmennyezeti infrasugárzó panelek biztosítják a pszichoterápiás rendelőintézet várószobájában a kellemes meleget. De nemcsak azt. Nemzetközi kutatások bizonyították, hogy az infravörös sugaraknak jótékony a hatásuk az emberi szervezetre, és ezen nem csupán közvetlen fiziológiás hatások értendők. A rövidhullámú hősugárzás ugyanis nemcsak az ízületi bántalmakat és izomfájásokat csökkentik és nemcsak a vérkeringést serkentik, hanem befolyással vannak az ember hangulatára, mentális és pszichés állapotára.

Jönnek a borongós őszi napok, mindenkiben erősödik a rosszkedv, a szorongás, a depresszív hangulat. A napfény hiányát csak részben pótolják az élénk nappali fényt kibocsájtó LED lámpák vagy akár szakorvos által előírt a UV fényterápia, mert a szervezetnek a napsugárzás láthatatlan infravörös tartománya is hiányzik. Ezt jól pótolhatja például egy infrasugárzókkal fűtött szauna (infraszauna) meglátogatása, de igen praktikus megoldás, ha a különböző helyeken eltöltött várakozási időnk közben mellesleg infraterápiában is részesülünk, amelynek közismertek pozitív hatásai.

Nincs szorongás a várakozás alatt

Ilyen üres idő telik a várószobákban, így a pánikbetegség gyógyításával foglalkozó magánklinikák társalgójában is. A belépőket kellemes meleg fogadja, kabátjukat bátran a ruhatárban hagyhatják. A fényt nem adó, vörösön inneni álmennyezeti infrasugárzó fűtőtestek hőhullámai észrevétlenül hangolják vidámmá az egyébként szorongó, nem ritkát halálfélelemmel viaskodó betegeket.

A pánikrendelőben kiépített infrafűtés mennyezetre szerelt elektromos infrapaneleken alapul. Ezeknek van egy aktív és egy passzív oldala. A frontális, aktív oldal max. 100-110 C°-ra melegszik fel a plafon alatt. A passzív oldal, amely a tartófelülettőt (mennyezet) néhány cm-re van, mint a képen is látható, remekül hőszigetelt, így minimális hőt bocsát a mennyezet felé, nem okozhat sem öngyulladást, sem pörkölődést, a termelt hőenergia szinte teljes mértékben a beltérbe sugárzódik. A fűtőelem egyszerűen és biztonságosan csatlakoztatható a villamos hálózatra.

A pszichoterápiás kezelésre várók észrevétlenül részesülnek hőterápiában, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy sikeres legyen a gyógyulásuk, megszabaduljanak szorongásaiktól, ne alakuljon viselkedészavaruk agorafóbiává és soha többé ne törjön rájuk a halálfélelemmel járó pánikroham.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s