Videók a pánikbetegek öngyógyításához

Öngyógyítás otthon – videók pánikbetegeknek

pánikbetegség öngyógyítása
A kognitív viselkedésterápia a leghatásosabb gyakorlati gyógymód a pánikbetegség és a szorongások ellen.

A panikbetegseg.info honlapon arról olvashatunk izgalmas cikket, hogy a panic disorder körébe tartozó szorongásos-fóbiás tünetcsoportok gyógyítására létrejött program a kifejlesztői szerint igen sikeres, mivel mértékadó módon a pánikbetegség kognitív viselkedésterápiája tizenkét videóból áll, ennyit önállóan végezhető terápiás gyakorlatot javasol a szakirodalom és a webes platformon vezérelhető honlap-projekt kidolgozóinak tapasztalata is ezt igazolja. A legtöbb visszaeső pánikbeteg már az első két-három gyakorlati foglalkozás után gyors javulásról számol be mentális állapotát illetően.

A pszichés szorongásokból való kigyógyulás üteme azonban erősen egyénfüggő: van, akinek néhány oktatási alkalom elég a teljes öngyógyuláshoz, másoknál jóval makacsabbak a vissza-visszatérő pániktünetek, és szükség van mind a 12 gyakorlási alkalomra. Ha a pánikbetegséghez más betegség, például alkoholizmus vagy más függőség, netán depresszió vagy súlyos kényszerbetegség is társult, akkor több foglalkozásra és kognitív begyakorlásra is szükség lehet.

A pánikbetegek öngyógyítását segítő gyakorlatok

oktatóvideókon kerülnek bemutatásra, majd egyeztetett időpontú csoportos online konzultáción beszélik meg a terapeuták a páciensekkel a felmerült kérdéseket. Így a pánikbetegek hétről-hétre haladva, alaposan begyakorolva alkalmazhatja a gyakorlati terápiás módszereket a pánikbetegség és egyéb szorongásos zavarok leküzdésére.

A videó-oktatás során a kiváltó okokat keresik a pszichológusok. Munkájuk nyomán a pániktünetek enyhülnek és el is múlnak fokozatosan.

Csak semmi pánik! Fő az angol hidegvér és a jó házi koszt!


Kapcsolódó Google-keresés: Agoraphobia és panic attack kezelése, pszichés betegségek alternatív gyógyítása budapesti pszichodráma-csoportokban oktatóvideókkal. Kognitív viselkedészavar és pánik betegség gyógyítása otthon, online kapcsolat a terapeutával.

Egy gondolat a következővel kapcsolatban: “Videók a pánikbetegek öngyógyításához

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s