Híres pánikbetegeket bemutató sorozatunk

A híres pánikbetegeket bemutató cikksorozat részei új honlapunkon lesznek olvashatók, egyelőre a Kim Basinger gyógyulásáról szóló posztot tudjuk ajánlani:

Híres pánikbetegek – I. rész: Kim Basinger

híres pánikbetegek - kim basinger…Egy újabb hathónapos szorongásos időszak után, amikor agorafóbiája miatt nem tudott kilépni a házból, Kim Basinger kognitív viselkedésterápia gyakorlatok végzésébe fogott. Elkezdte a terápiát úgy gyakorolni, hogy mindig a jelen pillanatra figyeljen, és ne arra, hogy esetleg mi történik majd később egy pánikrohamban. Más szóval, hogy ne a bizonytalan szorongásokra koncentráljon, amelyek sokszor meg sem valósulnak, hanem mindig csak az adott helyzetben megtehető dolgokra. Elmondása szerint ez az autogén tréning adott erőt és lehetőséget ahhoz, hogy legyőzze agorafóbiás félelmeit és a szorongásos pánikbetegséget. Ma már, ha nem is a társasági élet középpontjaként, de a generalizált pánikbetegségtől és a klinikai agorafóbiától mentesen, gyógyult pánikbetegként él.

Megjelent a második bejegyzés is az adott témában:

csala_zsuzsa_fiatalonHíres pánikbetegek II. – Csala Zsuzsa

“A huszadik század legnagyobb magyar komikája, akinek neve egyet jelent a mosollyal” – így beszélt Csala Zsuzsáról egy kollégája a színésznő temetésén idén márciusban. Negyven évig volt a Vidám Színpad tagja, minden szerepében nevetett és nevettetett, Jászai Mari-díjas érdemes művész volt… És pánikbeteg, depressziós és alkoholista.

Az őt jól ismerő Csonka András így ír erről a kettősségről:

> a teljes írás elolvasható az új blogban:

Híres pánikbetegek II. – Csala Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s